logo
TürkçeEnglish
Dil - Language
+90 212 521 4897 - +90 532 321 2017
info@zacumbus.com
Facebook
Vimeo
Instagram
  • Ürünler
  • Hakkımızda
  • Yedek Parça
Ürün sepetinize eklendi

Sepet

Hakkımızda

Anasayfa Hakkımızda
Hakkımızda
Tarihçe
Galeri
Video Galeri
Patent
Basın
Organizasyon
Referans
Hakkımızda
HAKKIMIZDA

1900’lü yılların başında kurulmuş olan firmamız, Türkiye’nin önde gelen müzik aletleri üreticileri arasındadır. Kuruluşundan itibaren üretici kimliğine sahip olan şirketimiz, her zaman üstün kaliteli ürünleri hedeflemekte ve tüm müzisyenlerin her türlü talebini karşılamaya çalışmaktadır.

Kurucumuz olan Zeynel Abidin Bey, 20. yüzyılın başında ” Cümbüş ” aletini icat etmiştir.Doğu müziğinin udu ile batının banjosunun sentezi denebilecek bu enstrüman, her tür müzik ile çalınacak niteliktedir. Güçlü ve ayırt edici sesinin yanında, farklı gövde boyları ve dizaynları sayesinde geniş bir ses yelpazesine kavuşarak dünyanın dört bir yanındaki müzisyenler tarafından hem yöresel hem de dünya müziklerinde kullanılmaktadır.

Firmamızın üretim hattı, aile mirası olan” Cümbüş ” ile sınırlı değildir. Kuruluşundan itibaren, her türlü doğu müziği enstrümanı (darbuka, saz, ud) imalatı olduğu gibi; mandolin ve perküsyon aletleri de üretilmektedir.

Misyonumuz, kendi alanının önde gelen bir üreticisi ve ihracatçısı olarak; amatör, profesyonel ayırt etmeden tüm müzisyenlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak; dünyaya uzun ömürlü, üstün kaliteli ürünler sunmaktır.

Enstrümanlarımızın, dünyanın dört bir yanında; ünlü Rio Karnavalından, olimpiyatlara ve hatta Asya’nın yüksek Steplerine kadar kendilerine yer bularak; müzisyenlerin hayata müzik katmaları iftihar kaynağımızdır.

Saygılarımızla,

Cümbüş Ailesi

Tarihçe
BİR TÜRK ÇALGISI ve YARATICISI

Genç bir subay olarak Zeynel Abidin bey Üsküp’ten İstanbul’a göçtüğünde Osmanlı ordusu için silah üretiyordu. Kılıç ustalığı ile yola çıkan Zeynel Abidin Bey, mitralyöz yapımında bulunduğu gibi “şeşhane bombası” adını verdiği yenilikçi buluşlarla da mucit kişiliğini göstermiştir. Çanakkale savaşında da bulunan Zeynel Abidin Bey savaşın getirdiği vahşet ve dehşet ile “Böyle bir zulüm için daha fazla silah üretmem” diyerek silaha tövbe etmiş ve yaratıcı fikirlerini başka bir yere adamıştır … Müzik Aletleri.

Yarattığı birçok müzik aleti olmasına rağmen içlerindeki en önemli icat “Cümbüş”tür.  Kimileri tarafından kendine has sesinden dolayı “anası efkar, babası neşe” olarak tanımlanan bu enstrümanı diğer müzik aletlerinden ayıran en önemli özellik, gövdesi sayesinde sahip olduğu metalik fakat karakterli sesidir. Günümüzde ise değişik tonlamalar ve modifikasyonlar yapılmasından dolayı , hem yerli hem de yabancı müzisyenler tarafından tercih edilmektedir.

Bu enstrümanın adını Zeynel Abidin Bey koymamıştır. Ailenin iki oğlundan biri olan Cemal Bey tarafından Marmara köşkünde, Atatürk’ün huzurunda çalınan bu alete Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu tarafından “Çok neşeli bir sesi var, çalındığı her yere neşe götürür ” denilerek , adının “Cümbüş” konmasını belirtmiştir.

Soyadı kanunu ile birlikte Zeynel Abidin Bey bu ismi soyadı olarak da alır.

Cümbüş, zamanının Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti, şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi, ve aynı zamanda İstiklal marşının da bestecisi olan Şef Zeki Üngör tarafından bizzat incelenerek, hem doğu hem de batı müziğinde kullanılmasında hiçbir sakınca olmadığına dair rapor alınmasıyla bir Türk çalgısı olarak seri imalata geçmiştir.

100 yılı aşkın tecrübesi ile bir çok müzik aletini üretmekte olan “Zeynel Abidin Cümbüş Müzik Aletleri” firması ,ailenin 4.kuşağı yönetiminde, merkezi İstanbul olmak üzere faaliyetlerine devam etmektedir.

“İşte size erken modernitenin bahşettiği muazzam imkanlar, 21. Yüzyılın arifesinde, ar-ge üniteli, bilgisayarlı, internetli postmodern dünyamızda bu Türk mucidi Zeynel Abidin Beyle boy ölçüşebilir miyiz? Bu öyle bir icattır ki, Tahran’daki Ali Ekber ile Erivan’daki  Agop’un parmakları aynı tellerde dolaşır. Beyrutlu Halil ile Atinalı Nikos’un elleri aynı mızrapta birleşir. Kumkapılı Niyazi ile Amerikalı Ry Cooder aynı ses kutusunu kucaklar.” (Salih Nazım Peker)

Galeri

Fabrika

Galeri

Video Galeri
Patent

Patent

Basın

Basın

Organizasyon

Organizasyon

Referans

Referans

Adres : Fevzi Çakmak Mah Fevzi Çakmak Cad. No : 5/1 Sefaköy Küçükçekmece / İSTANBUL Tel : 0212 521 48 97 Whatsapp : 0532 321 20 17